Tudatos életmód

Tavaszi megújulás

Március hónapban a természet újjászületik, elindul valami, vagyis inkább újrakezdődik. Kizöldül a természet, megindul a növekedés. Mi emberek is lehetőséget kapunk egyfajta megújulásra. Új energiákkal vethetjük bele magunkat új dolgokba, tevékenységekbe. A következő táplálkozási és életmód tippekkel szeretnék erre vonatkozóan tanácsokkal szolgálni. Tavaszi tisztítókúra Tavasszal nem csak a házunkat és kertünket kell rendbe tenni, kitakarítani,… Tovább »

GMO Kisokos

A napokban megjelent egy kiadvány: GMO Kisokos – Élelmiszerkalauz tudatos vásárlóknak címmel. Tömöri Balázs kampányfelelős jóvoltából értesültem erről, és ezen a linken töltöttem le az anyagot. Az igényesen összeállított kiadvány felhívja figyelmünket arra, hogy élelmiszereink veszélyben vannak, ugyanis az Európai Unió számos genetikailag módosított (GMO) élelmiszer forgalmazását engedélyezte, így hiába tilos hazai földeken a termesztésük,… Tovább »

Tökös receptek

Szezonját éli a sütőtök. Gyermekkoromban szinte kizárólag sütőben sült formában fogyasztottuk, téli csemegeként. Napjainkban viszont egyre népszerűbbek a belőle készült ételek. Az alábbiakban tökös receptek következnek, mely jelzi, hogy igen sokoldalúan használhatjuk fel. SÜTŐTÖKÖS-MÁKOS PITE Hozzávalók: Tészta: 45 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 15 dkg finomliszt csipet só 20 dkg pálmazsír 2,5 dkg élesztő víz (kb…. Tovább »

Őszi ízek 2. – receptajánlóval

Tökfélék szezonja Zöldségek közül a tökfélék számtalan variációban készíthetők el. A patisszon érdekes formája megmozgatja a fantáziát. Félbevágva, a cakkos szélű kosárformákat különféle töltelékkel tölthetjük meg. Félkörű cikkelyekre szeletelve és masszába forgatva (panírozva) pedig ki is süthetjük. A lila héjú padlizsán egyre népszerűbb és ismertebb eledel. Rántott és töltött változatán kívül padlizsánkrémként, kenyérre kenve is… Tovább »

Őszi ízek

Ősz során érdemes minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani, amíg lehetőség van erre, mert a téli hónapok során nem jutunk elegendő friss növényhez. A tárolással, fagyasztással, vagy akár természetes tartósítással megőrzött gyümölcsök és zöldségek –bármennyire körültekintőek vagyunk is­-, a hetek, hónapok során jelentősen veszítenek vitamintartalmukból. Gyümölcsök közül említhetjük a FÜGÉT, mely állítólag a legősibb termesztett… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!