Tudatos életmód

Tavaszi megújulás

Március hónapban a természet újjászületik, elindul valami, vagyis inkább újrakezdődik. Kizöldül a természet, megindul a növekedés. Mi emberek is lehetőséget kapunk egyfajta megújulásra. Új energiákkal vethetjük bele magunkat új dolgokba, tevékenységekbe. A következő táplálkozási és életmód tippekkel szeretnék erre vonatkozóan tanácsokkal szolgálni. Tavaszi tisztítókúra Tavasszal nem csak a házunkat és kertünket kell rendbe tenni, kitakarítani,… Tovább »

Karácsonyi menü tippek

Következzen néhány reform menü javaslat az ünnepekre: (1.) Leves: Vega halászlé (padlizsánból) mini lángossal Főétel: Rántott tofu szezámos bundában Napraforgós bulgur Csicsókás-céklasaláta (2.) Leves: Céklakrémleves mandulával Főétel: Szejtánfalatkák Fűszeres sült burgonya Folytatás és a receptek: itt  ... Tovább »

Mézes puszedli reformosan

Előnye, hogy nem kell a tésztát hűtőbe tenni és azonnal fogyasztható, mert puha! Hozzávalók: -90 dkg liszt (tipp: 60 dkg teljes kiőrlésű búza- vagy tönkölybúzaliszt+30 dkg finomliszt) -12-14 dkg barna cukor vagy nádcukor -2 dl olvasztott méz -10 dkg kókuszzsír vagy vaj 3 dl növényi tej (pl. rizstej) vagy sima tej -1- mk szódabikarbóna -1… Tovább »

Lét-tudatos Hírlevél

Készül a decemberi Lét-tudatos Hírlevél. Hamarosan ide is felteszek néhány karácsonyi reform ételt és az ünnepekkel kapcsolatos írást, ötletet. Ha valaki szeretne a hírlevélre feliratkozni, megteheti a lét-tudatos honlap belső oldalain.... Tovább »

Őszi ízek 2. – receptajánlóval

Tökfélék szezonja Zöldségek közül a tökfélék számtalan variációban készíthetők el. A patisszon érdekes formája megmozgatja a fantáziát. Félbevágva, a cakkos szélű kosárformákat különféle töltelékkel tölthetjük meg. Félkörű cikkelyekre szeletelve és masszába forgatva (panírozva) pedig ki is süthetjük. A lila héjú padlizsán egyre népszerűbb és ismertebb eledel. Rántott és töltött változatán kívül padlizsánkrémként, kenyérre kenve is… Tovább »

Őszi ízek

Ősz során érdemes minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani, amíg lehetőség van erre, mert a téli hónapok során nem jutunk elegendő friss növényhez. A tárolással, fagyasztással, vagy akár természetes tartósítással megőrzött gyümölcsök és zöldségek –bármennyire körültekintőek vagyunk is­-, a hetek, hónapok során jelentősen veszítenek vitamintartalmukból. Gyümölcsök közül említhetjük a FÜGÉT, mely állítólag a legősibb termesztett… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!