Mézes puszedli reformosan

Előnye, hogy nem kell a tésztát hűtőbe tenni és azonnal fogyasztható, mert puha!

Hozzávalók:

-90 dkg liszt (tipp: 60 dkg teljes kiőrlésű búza- vagy tönkölybúzaliszt+30 dkg finomliszt)

-12-14 dkg barna cukor vagy nádcukor

-2 dl olvasztott méz

-10 dkg kókuszzsír vagy vaj

3 dl növényi tej (pl. rizstej) vagy sima tej

-1- mk szódabikarbóna

-1 mk sütőpor

-1 lapos ek őrölt mézeskalácsfűszer-keverék (fahéj, ánizs, gyömbér, szegfűszeg)

Elkészítése:

A vajat vagy a kókuszzsírt, a mézet és a cukrot felmelegítem, hogy egyenletesre olvadjon. Hozzáöntöm a tejet és hűlni hagyom.

A kétféle lisztet összekeverem a fűszerrel, a sütőporral és a szódabikarbónával.

A mézes elegyet összedolgozom a lisztes keverékkel.

A tésztából kanál segítségével kis halmokat teszek egy sütőpapírral kibélelt tepsire.

Tetejüket magvakkal díszítem.

Előmelegített sütőben -180 ˚C- világosra sütöm.

Tippek a díszítéshez:

Fehér máz mézes díszítéséhez: itt

Magvak: fél gerezd dió, mandula, mogyoró, szezámmag, lenmag…

Aszalványok: mazsola, apróra vágott aszalt ananász, papaya, sárgabarack, kandírozott gyümölcsök

Kézműves reform  kekszek: itt

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »