Előnye, hogy nem kell a tésztát hűtőbe tenni és azonnal fogyasztható, mert puha!
Hozzávalók:
-90 dkg liszt (tipp: 60 dkg teljes kiőrlésű búza- vagy tönkölybúzaliszt+30 dkg finomliszt)
-12-14 dkg barna cukor vagy nádcukor
-2 dl olvasztott méz
-10 dkg kókuszzsír vagy vaj
3 dl növényi tej (pl. rizstej) vagy sima tej
-1- mk szódabikarbóna
-1 mk sütőpor
-1 lapos ek őrölt mézeskalácsfűszer-keverék (fahéj, ánizs, gyömbér, szegfűszeg)
Elkészítése:
A vajat vagy a kókuszzsírt, a mézet és a cukrot felmelegítem, hogy egyenletesre olvadjon. Hozzáöntöm a tejet és hűlni hagyom.
A kétféle lisztet összekeverem a fűszerrel, a sütőporral és a szódabikarbónával.
A mézes elegyet összedolgozom a lisztes keverékkel.
A tésztából kanál segítségével kis halmokat teszek egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Tetejüket magvakkal díszítem.
Előmelegített sütőben -180 ˚C- világosra sütöm.
Tippek a díszítéshez:
Fehér máz mézes díszítéséhez: itt
Magvak: fél gerezd dió, mandula, mogyoró, szezámmag, lenmag…
Aszalványok: mazsola, apróra vágott aszalt ananász, papaya, sárgabarack, kandírozott gyümölcsök
Kézműves reform kekszek: itt
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: