Szezonját éli a sütőtök. Gyermekkoromban szinte kizárólag sütőben sült formában fogyasztottuk, téli csemegeként.
Napjainkban viszont egyre népszerűbbek a belőle készült ételek. Az alábbiakban tökös receptek következnek, mely jelzi, hogy igen sokoldalúan használhatjuk fel.
SÜTŐTÖKÖS-MÁKOS PITE
Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg finomliszt
csipet só
20 dkg pálmazsír
2,5 dkg élesztő
víz (kb. 70 ml-1 dl)
1 tk barna cukor
Töltelék:
40 dkg sütőtök (tisztítás után)
20 dkg mák
15-20 dkg nádcukor vagy barna cukor
fél citrom reszelt héja
1 tk fahéj
Elkészítése: tovább
További tökös receptek
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: