Tudatos életmód

Őszi ízek

Ősz során érdemes minél több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani, amíg lehetőség van erre, mert a téli hónapok során nem jutunk elegendő friss növényhez.

A tárolással, fagyasztással, vagy akár természetes tartósítással megőrzött gyümölcsök és zöldségek –bármennyire körültekintőek vagyunk is­-, a hetek, hónapok során jelentősen veszítenek vitamintartalmukból.

Gyümölcsök közül említhetjük a FÜGÉT, mely állítólag a legősibb termesztett növényünk.

Nyersen vagy szárított változatban is fogyaszthatjuk.

Leginkább emésztésre gyakorolt előnyös tulajdonságairól ismert. Magas rosttartalma és magvai révén ugyanis serkenti a gyomor működését, fokozza a bélműködést. 2-3 szem elrágása már telítettség érzést ad, és fokozza a bél perisztaltikáját.

Fügéről bővebben: itt.

A SZŐLŐ vért és beleket tisztító, idegeket erősítő hatással rendelkezik. Magas természetes cukortartalma energiát biztosít a szervezetnek még nehéz fizikai, de szellemi munka esetén is.

Gazdag antioxidánsokban, melyek erősítik az immunrendszert és védelmet nyújtanak a rák és szívkoszorúér-betegségekkel szemben.

A szőlő magjából készült olaj értékes tulajdonságokkal rendelkezik.

Szőlőről bővebben: itt.

Csontjaink védője: a dió

A régi falusi házak udvarán szinte mindenhol találunk terebélyes lombú diófát, melynek termése felbecsülhetetlen jelentőségű.

A magvakban lévő kalcium erősíti a csontokat, gyermekek számára elősegíti a csontnövekedést, felnőtteknél pedig segít megelőzni a csontritkulást.

Vastartalma miatt vérszegénység ellen is ajánlott. Gyermekeknek érdemes darált dióval megszórni a gabonakását.

Fogyasztása elősegíti a szellemi munkát, és csökkenti a depresszió kialakulását.

Dióról bővebben: itt.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!